Hoe beïnvloeden online vacatures de werkgelegenheid?

Om de impact van online vacatures op de werkgelegenheid te onderzoeken, is het belangrijk om te begrijpen hoe deze websites de arbeidsmarkten kunnen beïnvloeden. Door gegevens te verzamelen van online vacatures, kunnen onderzoekers de arbeidsmarkt meten in termen van vraag en aanbod. Gegevens van dergelijke sites worden echter zelden geanalyseerd, zelfs in de VS. Taakopeningenactiviteit wordt meestal gemeten aan de hand van het aantal gedrukte werkadvertenties, het aantal online vacatures en de samengestelde help-gewant index.

Veel vacatures bieden geavanceerde zoekfuncties om de resultaten te beperken. Hiermee kunnen gebruikers trefwoorden, locatie, type contract en uren opgeven. Een werkzoekende kan zijn of haar CV op deze vacaturesites uploaden om e -mailmeldingen te ontvangen wanneer een bijpassende taak beschikbaar is. Het is echter belangrijk om zich ervan bewust te zijn dat veel vacatureportals in hun informatie onnauwkeurig kunnen zijn. Het gebruik van taakportals, vooral degenen die vaak worden bijgewerkt, kunnen tijdrovend en duur zijn.

Naast vacatures kunnen werkgevers adverteren hun vacatures in Facebook -groepen. Groepen gewijd aan bepaalde beroepen kunnen uiterst effectieve plaatsen zijn om vacatures te posten. Een voorbeeld van dergelijke groepen is een groep voor talentenverwerving beoefenaars. Deze groepen kunnen werkgevers helpen vacatures te promoten door mensen naar specifieke organisaties te leiden. Hoewel de groepen niet representatief zijn voor de bredere arbeidsmarkt in China, kunnen ze werkgevers helpen talent te vinden. Als de vacature open is voor het publiek, moet de wervingsportaal deze ook in de advertentie vermelden.

Scroll naar top