Recruitment

Recruitment

Bij RecruitmentOffertes.nl is het onze missie om een volledig beeld te schetsen van de markt van de recruiters. In dit artikel nemen we je mee in alle belangrijke aspecten van recruitment en het werken met recruiters.
In dit artikel kunt u informatie over de volgende onderwerpen vinden:
1. Wat is recruitment
2. Wat is een recruiter
3. Recruiter uitkiezen: De prijs
4. Recruiter uitkiezen: Specialisatie van de recruiters
5. Recruiter uitkiezen: De meest voorkomende branches
6. Recruiter uitkiezen: Grootte van het bedrijf
7. Recruitment zelf in handen nemen?

Vraag uw recruitmentoffertes binnen 2 minuten aan!

Wat is recruitment

Recruitment is een proces waarin het identificeren, selecteren en het aantrekken van een kandidaat voor een functie centraal staat. De kandidaat voor deze functie moet hiervoor gekwalificeerd en beschikbaar zijn. Bij recruitment wordt het grootste gedeelte van de tijd besteedt aan het opsporen van deze kandidaten.

Wanneer een bedrijf het besluit neemt om door middel van recruitment nieuw personeel te vinden moet dit bedrijf vaak een investering doen. Als het bedrijf besluit door middel van recruitment nieuw personeel te zoeken zijn er een aantal opties:

– Het bedrijf kan ervoor kiezen om voor de recruitment een recruitmentbureau in te huren.
– Het bedrijf kan ervoor kiezen om voor de recruitment een recruitment freelancer in te huren.
– Het bedrijf kan ervoor kiezen om de recruitment zelf in handen te nemen.

Bij deze vormen van recruitment is het belangrijk om op te merken dat een extern bedrijf of persoon aan de slag gaat. Voordat deze persoon of dit bedrijf de recruitment in handen neemt stelt deze een offerte op. Doordat de markt van de recruitment erg in opkomst is geweest de afgelopen jaren kan het zo zijn dat de offertes erg verschillen van elkaar. Dit is één van de redenen dat we recruitmentoffertes.nl hebben opgericht. Het is vaak, wanneer een bedrijf de recruitment uitbesteedt, onduidelijk voor dit bedrijf welke aanbieder voor welke prijs dit doet. Waarom recruitment? Er zijn veel redenen waarom een bedrijf zijn of haar recruitment uitbesteedt. De belangrijkste redenen hiervoor staan hieronder opgenoemd:

– Gebrek aan tijd, middelen en focus van het bedrijf;
– Het recruitment uitbesteden geeft een competitief voordeel;
– Een bedrijf huurt een recruiter in voor zijn of haar expertise;
– Een bedrijf vindt het niet prettig om een potentiële kandidaat af te wijzen;
– Een bedrijf besteedt zijn recruitment uit om een volledige achtergrond check te doen van een kandidaat.

Kortom: Er zijn veel redenen waarom recruitment wordt uitbesteedt. Bedenk voor uzelf wat uw redenen zijn om uw recruitment uit te besteden zodat u in gesprek kan gaan met de juiste recruiters.

Vraag uw recruitmentoffertes binnen 2 minuten aan.

Wat is een recruiter

Een recruiter is een specialist die de recruitment taak van uw bedrijf overneemt. De recruiter is daarmee verantwoordelijk voor alle recruitment zaken van uw bedrijf.
Bij het uitkiezen van een passende recruiter komt veel kijken. Doordat er veel recruiters in de markt zijn kan u “door de bomen het bos niet meer zien”. Wanneer u een recruiter uitkiest voor uw recruitment let dan op de volgende punten.

Recruiter uitkiezen: De prijs
Wanneer u uw recruitment uitbesteedt aan een externe recruiter is het op de eerste plaats belangrijk om op de prijs te letten. Voor een HBO startersfunctie kan de prijs fluctueren tussen 15% en 25% van het bruto jaarsalaris van de vacature.
Wanneer u dus een vacature aanbiedt met een brutosalaris van €40 000,- scheelt dit € 4.000. Bij 15% is dit € 6.000,- en bij 25% betaald u maar liefst € 10,000. Wanneer u uw recruitment uitbesteedt aan een recruiter is het belangrijk om eerst een goed beeld van de markt te krijgen.
De beste manier om dit te doen is door meerdere offertes van recruiters aan te vragen. Dit is de reden dat RecruitmentOffertes.nl in het leven is geroepen: Om de onoverzichtelijkheid van de recruitmentmarkt tegen te gaan door offertes van meerdere vooraanstaande aanbieders in één overzicht aan te bieden.

Recruiter uitkiezen: Specialisatie van de recruiter
Veel van de huidige recruiters hebben een gespecialiseerd pad genomen. Dit houdt in: De recruiters nemen alleen de recruitment voor vacatures uit bepaalde branches uit handen.
Een voordeel hiervan is dat ze hun netwerk binnen die specifieke branches vergroten. Daarbij wordt de kwaliteit van het recruitment en de aangeleverde kandidaten hoger. Een nadeel hiervan is dat de recruitmentmarkt nog onoverzichtelijker wordt doordat er nog meer recruiters bijkomen. Hierbij kan de prijs per verschillende branche ook differentiëren. Dit maakt het allemaal niet makkelijker voor bedrijven die zijn of haar recruitment willen uitbesteden aan een externe recruiter.

Recruiter uitkiezen: De meest voorkomende branches
Recruiters zijn uiteraard in alle branches die u kunt bedenken aanwezig. Hierbij zijn er recruiters die zich hebben gespecialiseerd in één of meerdere branches. Daarnaast zijn er recruiters die zich op alle branches richten. De meest voorkomende branches waar recruiters actief zijn, zijn de volgende:
– Sales
– Marketing
– IT
– Management
– Bouw
Recruiters zijn erg actief op zoek naar banen in de bovenstaande sectoren / vakgebieden.

Recruiter uitkiezen: Grootte van het bedrijf
Wanneer u uw recruitment uit handen geeft aan een recruitmentbureau is de grootte van dit bedrijf ook belangrijk. De reden hiervoor is dat er altijd een verschil zit tussen een kleinere recruiter en een grotere. Dit komt door de mate van professionaliteit en ervaring van een bureau. Een grotere recruiter heeft als voordeel dat ze vaak meer ervaring hebben.
Het voordeel van een kleinere recruiter is dat ze vaak een persoonlijkere aanpak hebben. Hierdoor kan het lijken (of zo zijn) dat ze meer tijd voor jouw bedrijf hebben. Het is altijd belangrijk dat een recruiter de tijd neemt voor zijn of haar klant. Dit speelt een grote factor in de manier waarop de wensen van uw bedrijf in kaart worden gebracht.

3 recruitmentoffertes binnen 2 minuten.

Recruitment zelf in handen nemen?

In de recruitment is het belangrijk om, wanneer u dit zelf gaat doen, eerst in kaart te brengen naar wie u op zoek bent. Het functieprofiel en de vacature omschrijving waar u naar op zoek bent vormen de basis van ieder recruitmenttraject. Wanneer u de eigenaar van een bedrijf bent stelt u dit zelf op. Centraal staat of het profiel geschikt is voor een junior, medior of senior. Daarnaast kunt u de volgende vragen stellen om erachter te komen wie u wilt bereiken met uw recruitmenttraject:

– Zoekt u iemand die veel specifieke kennis heeft over één onderwerp?
– Zoekt u iemand die een bepaald niveau op school heeft behaald? Denk hierbij aan MBO, HBO of WO.
– Met recruitment is het belangrijk om ook de achtergrond van een persoon in kaart te brengen: Welk vakkenpakket heeft de persoon op de middelbare school gekozen? Welke banen heeft de persoon voor deze baan gehad?

In de recruitment is dit de eerste stap. Het volledig in kaart brengen van het functieprofiel en de vacatureomschrijving van een nieuwe vacature.


Wat doet RecruitmentOffertes.nl voor uw recruitment? RecruitmentOffertes.nl staat in contact met de beste recruiters van Nederland. Wij leveren offertes aan van verschillende aanbieders van recruitment. Hierdoor komt u altijd goedkoper uit met uw recruitment uitbesteden.
Wanneer u bij ons recruitment offertes aanvraagt ontvangt u deze binnen 2 werkdagen.

Wij streven er altijd naar om zoveel mogelijk offertes per aanvraag te verzamelen. Hierdoor krijgt u binnen 2 minuten een compleet overzicht van de markt van de recruiters.

Vraag nu uw recruitmentoffertes aan!